کاربرد غذاساز چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد؟

کاربرد غذاساز چیست؟ کارایی و طرز استفاده از غذاساز

غذاساز یا Food processor یکی از لوازم برقی همه‌کاره و پرکاربرد آشپرخانه است که با استفاده از آن می‌توان میوه‌ها، سبزیجات و انواع مختلف موادغذایی را به حالت‌های ورقه‌ای، حلقه‌حلقه، تکه‌تکه، رنده‌شده، آسیاب‌شده، له‌شده یا پوره‌شده تبدیل کرد. با وجود این دستگاه در آشپزخانه سرعت آشپزی بالا می‌رود و لذت پخت‌وپز، چندبرابر می‌شود. در ادامه این مقاله با کاربرد غذاساز، فواید، ویژگی‌ها و طرز استفاده از آن، آشنا خواهید شد.

فواید و ویژگی‌ های غذاساز چیست؟

همانطور که در ابتدای متن گفته شد، کاربرد غذاساز در پخت و پز و آشپزی بسیار زیاد است و می‌توان با کمک این وسیله خوراکی‌ها و غذاهای خوشمزه و متنوعی مانند انواع سالادهای فصلی، کوکو، سوپ، کوفته، پوره سیب‌زمینی، انواع سس برای سالاد یا غذاها، کره بادام زمینی، بستنی، خمیر کیک، لواشک و... را در کوتاه‌ترین زمان ممکن آماده کرد.

 

کاربرد غذاساز

 

در واقع مهم‌ترین کارایی غذاساز این است که به روند درست کردن انواع غذا سرعت بالایی می‌بخشد. البته این دستگاه هرگز نباید جایگزین مخلوط‌کن‌ شود؛ زیرا مخلوط‌کن‌ها یک تیغه ثابت دارند و فقط برای مخلوط کردن غذاهای نرم به کار می‌روند. از مهم‌ترین ویژگی‌های این دستگاه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صرفه‌جویی در مصرف زمان: در مدت‌زمان بسیار کوتاهی می‌توانید با غذاساز، به ریز کردن، ورقه کردن، خرد کردن و مخلوط کردن مواد غذایی بپردازید.

  • افزایش ایمنی افراد در زمان آشپزی: سرعت کار با این دستگاه بالا می‌رود در نتیجه زمان بیشتری برای آشپزی خواهید داشت. از این رو دیگر به دلیل وقت کم، خردکردن گوشت یا مواد غذایی را با عجله انجام نمی‌دهید که منجر به صدمه زدن شما شود

  • عدم وجود میکروب در داخل دستگاه: به دلیل وجود تیغه‌های ضدزنگ و سرعت بالای خردشدن مواد غذایی، میکروبها نمی‌توانند به مواد غذایی نفوذ کنند.

  • کمک به مدرن شدن دکوراسیون آشپزخانه: طراحی زیبا و شیک دستگاه، فضای آشپزخانه را زیبا می‌کند و دکوراسیون محیط را مدرن و زیباتر نشان می‌دهد.

از دیگر فواید این دستگاه عبارت‌اند از:

  • متنوع بودن در ابعاد و گنجایش و تولید این دستگاه بر اساس تعداد نفرات هر خانواده

  • متنوع بودن تیغه‌های دستگاه

  • برخورداری از بدنه و اجزایی از جنس شیشه و پلاستیک باکیفیت

  • توان مصرفی متغیر بین 500 تا 1200 وات


بیشتر بخوانید: لوازم برقی آشپزخانه


کاربرد غذاساز چیست؟

در بخش‌های قبل در مورد کارایی غذاساز گفتیم، اما متدوال‌ترین کاربرد غذاساز عبارت‌اند از:

  • خردکردن انواع سبزیجات مانند پیاز، هویج، کلم، خیار و...

  • تهیه انواع غذاها مانند سالاد‌ماکارونی، سوپ و...

  • چرخ‌کردن و قیمه‌کردن انواع گوشت شامل گوشت ماهی، گوسفند، مرغ، گوساله و بوقلمون

  • تهیه کره از مغزهای متنوع مانند کره بادام‌زمینی

  • تهیه انواع سس مانند سس گوجه‌فرنگی و سس مایون

  • تهیه آرد سوخاری

  • تهیه‌ دسرهای متنوع و خوشمزه خانگی

  • حلقه‌حلقه کردن سیب‌زمینی برای تهیه چیپس

  • آسیاب‌کردن نخود و مخلوط کردن مواد لازم برای پخت فلافل

  • تبدل آلو، زردآلو، هلو، کیوی و... به پوره برای تهیه لواشک

 

کارایی غذاساز

 

طرز استفاده از غذا ساز

تمام قطعات موجود در داخل بسته‌بندی دستگاه غذاساز با یک هدف خاص طراحی شده‌اند؛ به همین دلیل قبل از هر اقدامی باید با طرز استفاده صحیح از آن‌ها آشنا شوید.

  • ابتدا باید دستگاه را از جعبه خارج کرده و سپس برچسب‌های موجود روی قطعات را بردارید.

  • برای حفظ ایمنی از به دست گرفتن دیسک‌ها و تیغه‌های تیز خودداری کنید.

  • حالا باید همه قطعات به‌خوبی با آب شسته شوند.

  • در زمان نصب غذاساز تمام مراحل باید مطابق با توضیحات دفترچه راهنما پیش برود. محورهای تیغه و ظروف را روی پایه دستگاه قرار دهید.

  • بعد از نصب محور جداشونده روی موتور، کاسه را در جای خود، قرار دهید.

  • برای قفل شدن دستگیره در جای خود، این قطعه باید مانند جهت عقربه‌های ساعت چرخانده شود.

  • حالا نوبت قرار دادن تیغه روی محور محرک است. در این مرحله، مواد غذایی مورد نظر را در داخل محفظه دستگاه ریخته و درب آن را محکم ببندید.

  • بعد از اینکه دوشاخه را به برق وصل کردید، طبق دفترچه راهنما سرعت مناسب را انتخاب کنید.

  • برای حرکات ضربه‌ای از کلید پالس استفاده می‌شود.

  • بعد از به پایان رسیدن مراحل و خاموش کردن دستگاه، دوشاخه را از برق بکشید و درب آن را بردارید. حالا مواد برای تهیه غذای مورد نظر آماده است.

جمع‌بندی

در این مقاله راجع به کاربرد غذاساز ، فواید، ویژگی‌ها و طرز استفاده از دستگاه غذاساز توضیح دادیم. همان‌طور که در متن مقاله نیز اشاره کردیم، این دستگاه یکی از پرکاربردترین وسایل آشپزخانه است که با سرعت بخشیدن به مراحل آشپزی به صرفه‌جویی در زمان کمک زیادی می‌کند. امیدواریم از مطالعه این مقاله به اطلاعات مورد نیاز خود دست پیدا کرده باشید.


نظرات کاربران